Av malinmlarsson

-

9 november, 2020

Kommunrally Fågelskådning 14-15 nov 2020

Kommunrallyt mellan landskapets kommuner handlar om att se och höra så många olika fågelarter som möjligt under en helg. Rallyt pågår hela helgen från lördag 00:00 – söndag 23:59. Det brukar vara en mycket trevlig tillställning som lockar många tävlande från upp till 13 kommuner. Att vara med i rallyt innebär helt enkelt att man hjälper till att försöka hitta så många fågelarter som möjligt och sedan rapporterar in dessa på vanlig väg till www.artportalen.se. Var och en bestämmer själv hur länge man vill vara med och var man vill skåda.

 

Man kan bara vara anmäld för en kommun och anmälan sker till rallyansvarige via mejl till johan.t.jensen@gmail.com (ange namn och vilken kommun du vill tävla för). Mer information om rallyt, rallyresultat etc kommer finnas på östgötabandet ”Fåglar i ÖG”. Info kommer också via Facebook-gruppen ”Fåglar i ÖG”. Observera att allmänt rally-snack, kommunintern peppning, ”skryt” och tråkningar mm inte skall läggas på Bandet ”Fåglar i ÖG”, utan hänvisas till Facebook-gruppen.

 

Vad gäller oss som kämpar för Norrköpings kommun gäller att så gott som all kommunikation och diskussion kring rallyt Norrköpings-skådare emellan under rally-veckoslutet kommer att föras via lokala Norrköpingsbandet Norrköpings-skådarna.

 

Denna information kommer att uppdateras under veckan så titta in på hemsidan och läs det senaste inför Kommunrallyt! Slutversion kommer också att mailas ut enligt den sändlista som gällde för 2019. Studera också, den än så länge preliminära, Excel-filen som finns här på FiNk’s hemsida.

 

Dags alltså att Ni som inte redan gjort det anmäler Er och hjälper Norrköping hitta fågelarter 14-15 nov!
Och kom då ihåg att följa gällande råd och rekommendationer rörande Corona, håll avstånd, samåk inte i bil om Ni inte tillhör samma hushåll, etc.

 

/Bo Holst, vikarierande rally-peppare

Dela med dig!